Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Interculturele competenties

15 februari • 19:30 - 20:30

Nieuwkomers die de Nederlandse taal leren hebben hun eigen culturele achtergrond en communicatiestijl; die heb jijzelf trouwens ook. Wil je uitleg over waarom er culturele misverstanden kunnen ontstaan en hoe je hiermee het beste kunt omgaan? Volg dan deze webinar.

Tijdens de webinar

In de webinar krijg je informatie en opdrachten rondom cultuur en interculturele communicatie die handig is voor tijdens je taalcoaching. Hierdoor word je je meer bewust van interculturele competenties, culturele verschillen en de invloed daarvan op je oefenpraktijk.
De webinar is bedoeld voor taalvrijwilligers die meer willen weten over interculturele competenties, hoe je waardevolle en waardevrije gesprekken kunt voeren en hiervoor handvatten willen krijgen. Je reflecteert daarbij ook op je eigen aanpak.

Na de webinar

Na deze webinar weet jij wat interculturele competenties zijn. Ook weet je hoe je jouw interculturele competenties en die van jouw maatje(s) kunt versterken.

Voorbereiding

  • Leg pen en papier klaar
  • Neem een basis e-learning (1-op-1, groepjes of taalcafé) van Het Begint met Taal door.

Trainer

Rachel is werkzaam bij de afdeling VU-NT2 op de Vrije Universiteit Amsterdam. Rachel werkt als docent Nederlands als tweede taal, assessor NT2 en als trainer Interculturele communicatie. Als antropoloog en socioloog heeft ze onderzoek gedaan en gewerkt in Noord-Marokko en Kameroen.

Van: Het Begint met Taal
Aanmelden: meld je aan via extranet van Het Begint met Taal. De inloggegevens kun je opvragen bij de coördinator van jouw vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers van Taal Doet Meer melden zich aan door een mailtje te sturen naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl.

Organisator

Het Begint met Taal

Locatie

Online