Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen

Webinar Taalcoaching voor praktijkleerders

15 maart • 19:30 - 20:30

Taalcoaching voor deelnemers die nog niet (veel) naar school zijn geweest: hoe pak je dat aan? Wat werkt? Waar moet je rekening mee houden? En hoe kun je dat op afstand doen? Op deze vragen krijg je antwoord in de webinar taalcoaching voor praktijkleerders.

Tijdens de webinar

In de webinar ‘Taalcoaching voor praktijkleerders’:

  • leer je over natuurlijke taalverwerving, impliciet leren en het belang van een goede relatie en een concrete context
  • is er aandacht voor theorie, praktijk en tips
  • wissel je ervaringen uit met andere taalvrijwilligers over wat goed werkt bij taalcoaching voor praktijkleerders.

Na de webinar

Taalvrijwilligers kunnen na deze webinar concreet aan de slag met het optimaliseren van hun taalcoaching aan deze specifieke doelgroep.

Voorbereiding

  • Leg pen en papier klaar.
  • Neem een basis e-learning (1-op-1, groepjes of taalcafé) van Het Begint met Taal door.

Trainer

De webinar wordt gegeven door Annemarie Nuwehoud. Annemarie is coördinator van VU-NT2 Expert en opleider op het gebied van Interculturele communicatie en Alfabetiseringsonderwijs. Daarnaast is ze redacteur van Tijdschrift Les. Annemarie is auteur van Interculturele communicatie in de NT2-les (Coutinho, 2018). Ook schreef zij Basisboek Alfa NT2 (Coutinho, 2021), dat gaat over praktijkleerders en alfabetisering.

Van: Het Begint met Taal
Aanmelden: meld je aan via extranet van Het Begint met Taal. De inloggegevens kun je opvragen bij de coördinator van jouw vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers van Taal Doet Meer melden zich aan door een mailtje te sturen naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl.

Locatie

Online

Organisator

Het Begint met Taal