Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Interculturele communicatie

23 november 2023 • 14:00 - 16:30

Als taalvrijwilliger begeleid je vrijwel altijd mensen met een andere culturele achtergrond. Dat is vaak verrijkend en super leerzaam, maar soms ook gewoon ingewikkeld…

Want wat doe je als jouw pupil steeds wegkijkt? Hoe ga je om met een taalleerder die ‘ja’ zegt, maar ‘nee’ doet? Wat doe je als je – op het eerste gezicht – zo veel van elkaar verschilt?

Onze overtuiging: je kunt de onderlinge communicatie (en daarmee de relatie) pas verbeteren wanneer je begrijpt waarom iemand op een bepaalde manier denkt en doet. Welke waarden en overtuigingen zijn belangrijk voor jouzelf en voor ‘de ander’? Hoe belemmert of helpt dit de communicatie?

In deze workshop is ruimte voor creatieve werkvormen en een beetje theorie. Door voorbeelden uit de praktijk krijg je meer inzicht in je eigen normen- en waardenpatroon. Na afloop heb je voldoende handvatten om cultuurverschillen – door wederzijds begrip – te overbruggen.

Trainer: Miriam Glerum-Corciulo, werkzaam bij Vluchtelingenwerk Nederland

Aanmelden: vul dit formulier in en meld je aan. Deelname is gratis voor alle taalvrijwilligers in de gemeente Utrecht.

Organisator

Locatie

De Alchemist
Koningin Wilhelminalaan 8
Utrecht