Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Digitaal

Bij DigiWijs maken wij Utrechters digiwijzer. Wij helpen ze om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Zo vergroten de cursisten hun netwerk en openen wij hun wereld.

Het digitaal vaardig maken van Utrechters doen wij op verschillende manieren.

  • We geven computerlessen;
  • We verzorgen digitale inlopen in Utrechtse bibliotheken voor allerlei vragen;
  • We knappen computers op houden ze up-to-date, en we zorgen ervoor dat computers terechtkomen bij de mensen die ze het hardst nodig hebben.

Dit doen we met een enthousiast team van 50 vrijwilligers en een net zo bevlogen team van vijf betaalde medewerkers. Daar zijn we trots op.

We kunnen jouw hulp gebruiken!

De inwoners van Utrecht komen niet alleen met een computervraag of om te leren in een cursus, maar komen ook voor de sociale contacten. Je bent er voor hen niet alleen als coach/vraagbaak, maar ook als mens! Wil je jouw (computer)kennis en ervaring delen met anderen, en wil je je persoonlijk ontwikkelen?

Tijdsinvestering: minimaal 2 uur per week, van maandag tot en met donderdag. Overdag of in de avonduren. Op verschillende locaties in Utrecht. Een cursusperiode duurt max. 15 weken.

Kijk voor meer informatie over dit leuke vrijwilligerswerk op de website van DigiWijs 3.0.