Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Appeltje van Oranje voor de Utrechtse Taalstraat!

Taal Doet Meer ontvangt op 23 mei 2019 van Koningin Maxima een Appeltje van Oranje. Ze krijgen deze prijs voor ‘de Utrechtse Taalstraat voor jong en oud’.

Deze week werd Taal Doet Meer verrast door een bezoek van de plaatsvervangend directeur van het Oranje Fonds. Zie hier het item dat SBS 6 hierover maakte:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/grote-winnaars-bij-winnaars-appeltjes-van-oranje/

De Appeltjes van Oranje worden uitgereikt aan organisaties die vrijwilligers op een buitengewone manier weten te mobiliseren en enthousiast weten te houden. De manier waarop meer dan 1000 vrijwilligers zich inzetten voor taalvaardigheid en gelijke kansen van Utrechters van alle leeftijden, wordt beloond. De prijs is een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Het geld wordt geïnvesteerd in het werven en binden van Utrechtse taalvrijwilligers.

Het werk van Taal Doet Meer en andere genomineerden van de Appeltjes van Oranje is van 1 mei tot 31 mei 2019 te zien in Hoog Catharijne. ‘Het sociaalste straatje van Nederland’ bevindt zich in de passage van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht die begint naast de Lush en loopt richting Moreelsepark. De expositie is bedoeld om te laten zien dat er in Nederland veel mensen voor elkaar klaarstaan en naar elkaar omkijken. Ook is er een digitale galerij ingericht, waar je vanaf 1 mei de foto’s kunt bekijken: www.oranjefonds.nl/inspireermij. Neem snel een kijkje op Hoog Catharijne en online!