Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Over DigiTaalhuis

Wat is het DigiTaalhuis Utrecht?

In het DigiTaalhuis ben je welkom bij verschillende activiteiten en spreekuren. Je kunt bij ons je vragen stellen over taalles, computerles en je kunt oefenen achter de computer. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en je mag gratis langskomen.

Welk DigiTaalhuis is dichtbij mij?

In de Bibliotheken van Hoograven, Zuilen, Kanaleneiland, Overvecht, Neude, Leidsche Rijn en Vleuterweide is een DigiTaalhuis.

Wat gebeurt er in het DigiTaalhuis?

Tijdens deze spreekuren kun je terecht voor:

  • Persoonlijk advies over taallessen en computercursussen in de buurt.
  • Hulp en advies bij digitale vragen.
  • Zelf oefenen op een computer onder begeleiding van een vrijwilliger.
  • Computer- en taallessen op verschillende niveaus door geschoolde vrijwilligers van Taal Doet Meer en Digiwijs 3.0.

Het DigiTaalhuis ondersteunt ook vrijwilligers die bezig zijn met taal- of computerles.

  • Taalvrijwilligers kunnen terecht bij de taalconsulenten met vragen over o.a. lesmaterialen, trainingen en oefentips. Zie de spreekuren van de taalconsultenten.
  • Ook worden er diverse workshops en trainingen voor (digi)taalvrijwilligers aangeboden. Zie de agenda.

Meer informatie

Het DigiTaalhuis Utrecht is een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, Taal Doet Meer, Digiwijs 3.0 en partnerorganisaties. Samen bieden we verschillende activiteiten aan gericht op het verbeteren van taal- en digitale vaardigheden. Iedereen met een vraag over Nederlandse taalles of over computers en computercursussen is van harte welkom!

De Bibliotheek Utrecht heeft met haar 13 vestigingen een centrale plek in de verschillende wijken van Utrecht. Hier kunnen bezoekers terecht met digitale vragen en kunnen ze op computers oefenen. Ook zijn er mogelijkheden om in de bibliotheek te oefenen met Nederlands. Verder kunnen bezoekers informatie krijgen over het taal- en digitaal aanbod van organisaties in de wijk. Taal Doet Meer organiseert diverse activiteiten in de stad om de taal te leren. Digiwijs 3.0 helpt met digitale vragen en het verbeteren van digitale vaardigheden van Utrechters.