Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

DigiTaalvrijwilligersdag zeer geslaagd!

Afgelopen woensdag was het zover: de digiTaalvrijwilligersdag van 2021! Dit onderdeel van de digiTaalweek was weer een feestje. Op 10 november werden alle digitaal- en taalvrijwilligers van Utrecht in het zonnetje gezet. Het was een gezellige woensdagmiddag vol ontmoeting en inspiratie in Het Huis Utrecht.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden inzichten gedeeld over laaggeletterdheid. De feiten en fabels rond dit thema werden goed duidelijk gemaakt door Marian Janssen. Met haar methodiek KLASSE! maakte ze duidelijk dat Nederlandse laaggeletterden vaak dichter bij huis te vinden zijn dan soms wordt gedacht. Na deze opening volgden twee workshoprondes over thema’s als meertaligheid binnen gezinnen, interculturele communicatie en positieve gezondheid. Ook kon worden doorgepraat met Janssen of kon inspiratie worden opgedaan voor creatieve werkvormen voor taalcoaching. Tot slot bracht verhalenverteller Sahand Sahebdivani nog een prachtig verhaal ten gehore over zijn levenspad en zijn identiteit. Met een hoofd vol nieuwe inzichten en Perzische wijsheid, kwam deze middag ten einde.

Kijk voor meer informatie over het programma, foto’s en eventuele hand-outs op de website van de digiTaalweek Utrecht: www.digitaalweekutrecht.nl