Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

DigiWijs verhuist naar Ghanadreef 2 in Overvecht

DigiWijs is onderdeel van de organisatie WIJ 3.0.

WIJ3.0 De Strooij verhuist tussen 8 en 14 november 2021 naar de Ghanadreef 2 in Overvecht. Op dinsdag 16 november zijn we weer open voor iedereen! Tijdens de verhuizing zijn we gesloten, zodat we ons nieuwe pand zo goed mogelijk kunnen inrichten voor onze deelnemers.

Voormalig schoolgebouw

Alle activiteiten van De Strooij verhuizen natuurlijk mee naar de Ghanadreef. Ver is het niet naar de nieuwe locatie. Vanaf De Strooij is het (gelukkig) maar 700 meter lopen naar de Ghanadreef. Het nieuwe pand is een voormalige basisschool, niet ver van winkelcentrum Gagelhof en de Oranjerivierdreef. Hier en daar in het pand vind je nog prachtige tekeningen die de kinderen hebben achtergelaten.

Meer ruimte en nieuwe activiteiten

Wie het plein van de Ghanadreef 2 op komt lopen, ziet gelijk dat we hier een stukje meer ruimte hebben dan op de Stroyenborchdreef. Met name de buitenruimte is groot. We hebben al veel ideeën over wat we daarmee gaan doen en zullen in ieder geval een aantal mooie tuinen aanleggen. Ook een verschil is de grote centrale ruimte: veel plek om een kop koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten. Fijn is de goed uitgeruste keuken, die de ruimte biedt voor nieuwe kookactiviteiten.

Verder heeft het pand verschillende ruimtes om in te werken en te vergaderen en een aantal spreekkamers waar cliënten rustig met hun trajectbegeleider kunnen spreken. Een aantal ruimtes gebruiken we flexibel, zodat we snel kunnen inspelen op nieuwe behoeftes en goede ideeën voor nieuwe activiteiten.

Wijkbedrijf Utrecht is begin november nog vol aan het werk op de Ghanadreef, zowel in het pand als daarbuiten.

Mogelijkheden om actief te zijn

Natuurlijk verhuizen alle bekende activiteiten van De Strooij mee, en meer. Op de twee verdiepingen van de Ghanadreef komen samen:

  • Wijkbedrijf Utrecht;
  • Atelier Naald & Draad;
  • Digiwijs 3.0;
  • Ouderenproject WIJ+;
  • Strooij Actief en de Expogroep;
  • Beweegactiviteiten: wandelen, yoga en mindfulness;
  • De biologiegroep, filosofiegroep en de lees/schrijfgroep;
  • Trajectbegeleiders van WIJ 3.0;
  • ICT WIJ 3.0 en Studiehuis 3.0 (NB: komen in december)
  • De organisatie Taal Divers huurt een ruimte op de 1e verdieping.

Een nieuwe naam voor WIJ 3.0 in Overvecht

Bij een nieuw pand hoort natuurlijk een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, hebben we van de zomer een namenwedstrijd gehouden. Iedereen die betrokken is bij De Strooij kon ideeën indienen. Meer dan 100 voorstellen kregen we om uit te kiezen en binnenkort maken we de winnaar bekend.

Aan de westzijde van het gebouw ligt een vrij groot grasveld.

Meer informatie

WIJ 3.0 is een organisatie voor activering en re-integratie. We bieden dagactiviteiten, toeleiding naar betaald werk en opleiding, trainingen en jobcoaching. Bezoekers van onze locaties zijn mensen die op zoek zijn naar sociale contacten, structuur en dagritme, mensen met een kwetsbaarheid die weer actief willen zijn en/of werkritme willen opdoen.

Wil je meer weten over WIJ 3.0 in Overvecht of over de verhuizing? Heb je misschien ideeën of suggesties? Mail ons, we horen graag van je.

AANMELDEN

Wil je je aanmelden voor een activiteit of traject bij WIJ 3.0 in Overvecht? Vul dan het aanmeldformulier in en we kijken samen naar de mogelijkheden.

ADRES:

WIJ 3.0 in Overvecht
Ghanadreef 2
3564 EK Utrecht

OV: bushalte Oranjerivierdreef, lijn 3 richting Zuilen (vanuit centrum) of richting Utrecht CS (vanuit Overvecht Noord).
Klik hier voor een routebeschrijving in Googlemaps.