Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

20-03-20 | Het digiTaalhuis in tijden van corona

Beste digiTaalhuisbezoeker,

We wensen jou en je dierbaren het beste in deze bijzondere tijd.

De bibliotheken zijn dicht en de (digi)taalvrijwilligersorganisaties organiseren geen ontmoetingen meer. Voor mensen die een andere taal spreken of minder (digi)taalvaardig zijn, is het ook een onzekere tijd. We raden aan om contact te houden met de mensen die je begeleidde. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om contact op afstand te hebben. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om thuis zelf aan het werk te gaan.

Hieronder een overzicht van handige websites.

Informatie in duidelijke taal en andere ondersteuning

  • Op de website van Pharos vind je informatie in begrijpelijke taal over het coronavirus.
  • Op de website van Stichting Lezen & Schrijven vind je een animatievideo over het coronavirus.
  • Voor informatie over praktische hulp, zoals boodschappen of contact met ouderen, is er het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU). Hier vind je een overzicht van ondersteuningsmogelijkheden, op wijkniveau en stedelijk niveau

Bibliotheek Utrecht

  • Je kunt momenteel geen boeken lenen bij de bieb. Wat wel kan is het lenen van e-books.
  • We hebben nu een extra selectie mooie luisterboeken Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

Websites voor thuis

Tips voor taal op afstand

 Verschillende organisaties delen veel tips over hoe je contact met elkaar kunt houden via telefoon, chat of andere digitale platforms met een videoverbinding. Bekijk bijvoorbeeld de tips van Het begint met taal of Taal Doet Meer.

Veel succes en sterkte de komende tijd!