Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

In Utrecht: DigiTaalweek Utrecht 6 – 13 september 2021

Welke (digi)taalvragen hebben Utrechters?

Laaggeletterd-zijn is als een beetje kunnen zwemmen. De meesten houden zich drijvend, als ze maar hard genoeg trappelen. Ze wagen zich nooit ver van de kant.

Sommigen raken in paniek als ze geen grond meer onder de voeten voelen. Anderen gaan kopje-onder en verzuipen. En dan is er nog de groep die krampachtig water mijdt.

(Bron: De Correspondent, sept. 2018)

We vragen landelijk en wereldwijd aandacht voor laaggeletterdheid. Op woensdag 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag en in diezelfde week is het landelijk de Week van Lezen en Schrijven. In Utrecht organiseren we in die week de DigiTaalweek Utrecht. Want wij denken niet alleen aan lezen en schrijven, maar ook aan digitale vaardigheid en spreken.

Het DigiTaalhuis Utrecht heeft in kaart gebracht welke vragen Utrechters hebben als het gaat om (digi)taalvaardigheden én waar deze Utrechters terecht kunnen. In het plaatje zie je welke reis ze daarbij soms afleggen. Tijdens de digiTaalweek wordt een speciale ‘Praatplaat Klantreis DigiTaalhuis’ verspreid om inzichtelijk te maken waarmee men terecht kan bij het DigiTaalhuis. Bekijk hier de Praatplaat Klantreis DigiTaalhuis

Meer informatie? Zie www.digitaalweekutrecht.nl