Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Tijd over? Word vrijwilliger!

Ben jij een paar uur per week beschikbaar en wil je graag iets zinvols doen voor de stad? Word dan vrijwilliger binnen het DigiTaalhuis. Draag bij aan het digitaal- en taalvaardiger maken van Utrechters! Momenteel zijn we op zoek naar de volgende vrijwilligers:

  • Coördinator computerlessen

DigiWijs 3.0 en DOCK zijn op zoek naar een coördinator voor computerlessen in Vleuten- De Meern en Leidsche Rijn. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor allerlei praktische zaken. Zo regel je o.a. de administratie van de computerlessen, je reserveert de locatie, je werft vrijwilligers en je communiceert met de vrijwilligers en cursisten. Ben jij deze organisatorische duizendpoot mét kennis van digitale vaardigheden? Meld je dan aan als coördinator! Deze vrijwilligersfunctie is voor 10-15 uur per week. Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van DigiWijs 3.0.

  • Digicoach (vrijwilliger)

Lijkt het je leuk om computerlessen te geven aan Utrechters die het hard nodig hebben? Als Digicoach geef je les op het gebied van digitale (basis)vaardigheden aan een groep van maximaal 10 cursisten. De leervragen van de deelnemers, veelal ouderen en anderstaligen, zijn zeer uiteenlopend. Je geeft de cursus samen met een collega Digicoach. Digiwijs 3.0 verzorgt het lesmateriaal en zorgt ervoor d.m.v. training dat jij goed voorbereid voor de groep komt. Veel cursisten zijn door taal, maatschappelijke positie en privé-situatie kwetsbaar. Aan de Digicoach is het de uitdaging om iedereen te bieden wat ze nodig hebben. Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week. Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van DigiWijs 3.0.

  • Inloop digitaal spreekuur (vrijwilliger)

Vind je het leuk om vragen over de computer, tablet of telefoon te beantwoorden? Het komt regelmatig voor dat cursisten of andere mensen uit de buurt nog met vragen zitten, of niet de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen. Daarvoor heeft Digiwijs 3.0 digitale inloopspreekuren in verschillende bibliotheken van de stad. Op elke inloop staan één of twee vrijwilligers die bezoekers verwelkomen en helpen bij diverse vragen. Deze functie is erg gevarieerd: het ene moment help je iemand die nieuwsgierig is naar een cursus en het volgende moment help je iemand bij een oefening op de computer of kijk je samen met een cursist naar zijn/haar laptop om een programma te starten. Samen zet je dus stappen om de digitale vaardigheden van de bezoekers te vergroten! Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week. Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van DigiWijs 3.0.

  • Technisch vrijwilliger Digiwerkt!

Weet je veel van IT en computers en vind je het leuk om oude computer op te knappen? Dan ben je bij Digiwerkt zéér welkom. Digiwerkt! knapt oude computers op en zorgt ervoor dat deze terecht komen bij de mensen die ze het hardst nodig hebben. Je kunt ons ook heel goed helpen de computers die we gebruiken voor onze cursussen te onderhouden en te updaten. Want zonder computers kunnen wij geen cursussen geven! Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week. Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van DigiWijs 3.0.

  • Wegwijzer in de bibliotheek

Taal Doet Meer is op zoek naar bevlogen wegwijzers. Als wegwijzer maakt je anderstaligen wegwijs in het taalaanbod in Utrecht. Je bent het aanspreekpunt in de bibliotheek voor mensen die op zoek zijn naar taalles of taalcoaching. Je vertelt over het aanbod, luistert naar de vraag en verwijst mensen door naar de juiste organisatie. Voor onderstaande spreekuren zijn we nog op zoek naar een wegwijzer:
Kanaleneiland – woensdag 10.00 – 12.00 uur
Leidsche Rijn – dinsdag 13.00 – 15.00 uur
Vleuterweide – woensdag 10.00 – 12.00 uur
Zuilen – woensdag 10.00 – 12.00 uur
Deze functie is voor ongeveer 3 uur per week. Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van Taal Doet Meer.

  • Coördinator groepslessen taalcoaching 

Ben je initiatiefrijk en goed in het begeleiden van mensen? Kun je wel een uitdaging aan? En ben je geïnteresseerd in de motieven van taalleerders en vrijwilligers? Houd je van organiseren, koppelen en overzicht houden? En wil je iets betekenen voor de wijk Hoograven of Zuilen? Dan willen we jou als vrijwillige coördinator Taalcoaching voor de taalgroepen in één van deze wijken! Als vrijwillige coördinator ben je de spil in ons werk. Je hebt coördinerende, coachende en administratieve taken. Zo koppel je deelnemers aan een taalcoach, begeleid je de vrijwillige taalcoaches en houd je hiervan digitaal de administratie bij. Je bent als coördinator nauw betrokken bij de organisatie, een waardevolle ervaring. Deze functie is voor ongeveer 4-6 uur per week. Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van Taal Doet Meer.

Ben je zelf al vrijwilliger, deel deze vacatures dan in je eigen netwerk.

Alleen samen maken we Utrecht digitaal- en taalvaardiger!